Meillä oli Halloween bileet. Yhdeksän pientä juhlijaa ja suunnilleen saman verran aikuisia. Järjestin lapsille pienen aarteenetsinnän, josta löytyi aarrearkullinen koruja. Minun askarteluvarastoistani löytyi kaikenlaista aiheeseen sopivaa. Tein Halloween-aiheisia riipuksia sekä prinsessamaisia kaulakoruja.
Koristelin kotia vielä kurpitsoilla ja hämähäkeillä. Hämähäkit ovat kyllä aika ällöttäviä. Minun pitää jo perustaa oma laatikko Halloween koristeille, niin ne löytyvät tulevina vuosina samasta paikasta.
Tarjolla oli kurpitsa- ja puolukkapiirakkaa sekä kaikenlaista pientä naposteltavaa. Onnistunein uusi tuttavuus oli maa-artisokkakakku, joka oli nousi aikuisten suosikiksi. Täytteeseen tulee keitettyä ja soseutettua maa-artisokkaa. Kakun päälle tuli vielä tuorejuustoa, salaattia ja kylmäsavulohta. Ohje löytyi Ilta-Sanomien Ruokalan sivuilta.
1 valmis piirakkapohja1 kg maa-artisokkaa2 dl kermaa4 kananmunaa200 g Koskenlaskija juustoa1 tl pippurisekoitustasuolaa
koristeluun:400 g maustamatonta tuorejuustoa200 g kylmäsavulohtaerilaisia salaatteja
Sulata
piirakkapohja ja painele se vuoan pohjalle ja
reunoille.
Valmista täyte. Kuori ja pilko maa-artisokat. Keitä ne
kypsiksi ja anna jäähtyä.
Soseuta maa-artisokat, kerma, kananmunat, Koskenlaskija ja mausteet.
Kaada täyte vuokaan ja paista 170 asteessa n. 45 minuuttia tai kunnes kakku on
hyytynyt.
Kakku kannattaa tehdää jo päivää ennen juhlia,
sillä se tarjoillaan kylmänä.
Koristele kakku juuri ennen tarjoilua.
Voitele kakku pehmeällä tuorejuustolla.
Koristele salaatinlehdillä ja kylmäsavulohella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.