Olen saanut tämän kakun ohjeen ystävältäni. Jollen olisi saanut maistaa kakkua, en välttämättä olisi uskonut, että jauhottomasta soijakakusta voi tulla näin herkullinen. Sain myös Siperian Marttojen loppiaispikkujoulupaketista soijapapuja ja tämän kakun ohjeen.
Nyt sain tuli vihdoin kokeiltua itse! Suurin haaste minulla oli saada paputahna tarpeeksi sileäksi. Omassa sauvasekoittimessa ei riittänyt tehoja ja osa pavuista näkyi kakun rakenteessa.
Soijanystävän sacherkakku (12 annosta)
5 dl soijapapuja liotettuina, keitettyinä ja kuivattuina (noin 2 dl raakana)
1 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
1 dl hedelmäsokeria
3 kananmunaa
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl aprikoosihilloa
¾ dl soijamaitoa
kuorrutus:
150 g tummaa suklaata
3 rkl soijamaitoa
3 rkl aprikoosihilloa
Soseuta kypsät pavut sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sekoita keskenään rasva ja sokeri. Lisää munat joukkoon vatkaten. Lisää loput ainekset taikinaan. Käytä tarvittaessa sauvasekoitinta, jos taikinaa on vaikeaa sekoittaa.
Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä täysin.
Sulata suklaa sekoitellen kattilassa soijamaidon kanssa miedolla lämmöllä. Sekoita lopuksi hillo joukkoon. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille ja koristele hedelmillä (ja halutessasi kookoshiutaleilla).
Ohje: FIT-lehti 3/2010
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.