Tuntuu, etten ole päivittänyt tätä blogia ikuisuuksiin, kun edellisestä postauksesta on lähes kaksi viikkoa. Olen kuitenkin ollut ahkera. Olemme elelleet Tanskassa nyt kolmisen viikkoa ja edelleen on kaikenlaista puuhaa uudessa kodissa. Lisäksi olen virkannut tätä mekkoa. Malli on mukava ja yksinkertainen tehdä, mutta työ on edistynyt muutaman rivin illassa. Olen erityisen ihastunut tuohon kulmikkaaseen kaula-aukkoon. Ylinnnäisessä kuvassa näkyy mekon takapuoli.
Virkatuista mekoista tulee mieleen oman lapsuuteni kesäpäivät, vaikka en ole varma, onko minulla koskaan ollut valkoista virkattua kesämekkoa. Ehkä mielikuva on tullut päähäni valokuvista ja vanhoista käsityölehdistä ja -kirjoista. 1-vuotiaalleni en kuitenkaan ryhtynyt valkoista mekkoa väsäämään, sillä se ei pysyisi puhtaana hetkeäkään.
Ohje löytyi Suuresta käsityölehdestä 7/2010. Käytin lankoja: M&K Eco Bomull sekä Novitan virkkauslanka kolminkertaisena. Ekolankaa löytyi omista jemmoista kaksi kerää ja löysin sitä lisää Lankamaailman alesta. Silloin ei ollut tietenkään ohjetta mukana, joten arvioin tarvittavan langan määrän. Kun aloin virkkamaan, huomasin, että mekko kaipaa vaaleanpunaista ja virkkauslanka oli paras vaihtoehto, mitä meidän lähimarketista sattui löytymään.
Sievä kuin mikä!
VastaaPoistaOnpas kiva! Voisinpa itse asiassa kopioida idean ja kokeilla tehdä itsekin tuollaisen :)
VastaaPoistaHei nyt on pakko kysyä ku oon iha pulassa tuon mekon virkkauksen ohjeen kanssa, siis kun on tehny nuo pylväät niin mitä tuo ohje sen jälk tarkoittaa; sit tehään vissiin kiinteitä silmukoita mut miten ne hiha kohdat tossa vaiheessa muodostuu kun ohje sanoo et "tee 1 ksketjuun (mihin ketjuun?), 3 kjs ja tee 1 ks seuraavan lisäyskohdan ketjuun.." siis tehdäänkö vaan niihin pylväslisäys kohtiin 3 kjs:aa eli missä vaiheessa se kainalokohta muodustuu?
VastaaPoistaToivottavasti osaan selkeästi selittää. Aluksihan pääntie virkataan pötkönä ja sitten lisäysten myötä alkaa syntyä se kulmikas muoto. Kainalokohta muodostuu juuri siihen missä se 3 kjs tehdään. 3 kjs tehtäessä työ taitetaan kahtia ja sitä aletaan sitten virkkaamaan ympyränä. Kysy lisää, jos tuo ei auttanut!
PoistaKiitos ohjeesta! =) Noin jotenkin minä ajattelinkin että se menee =) Hirmu hidasta minusta tuo helman virkkaus kun siihen tulee niin paljon noita pylväitä.. mutta kaunishan siitä "pitäisi" tulla jos tuota sinunkin tekelettäsi katselee! Olisin itse halunnut hameosasta enemmän sellaisen pitsimäisemmän/reikäisemmän ja kevyemmän mutta kun en osaa sellaista omasta päästä tehdä enkä löytänyt sopivaa ohjetta niin kokeilen nyt tehdä näin =)
VastaaPoista