Viime viikkojen kurpitsakokeilujen jälkeen olen valmis jättämään kurpitsat vähäksi aikaa. Mieluisimmat uudet makuelämykset olivat paahdettu myskikurpitsa ja myskikurpitsamuffinit. Ensi syksynä taidan etsiä käsiini spagettikurpitsan Niinamin blogin innoittamana.
Keitin kurpitsanpalat kypsiksi jo edellisenä iltana, jolloin en vielä tiennyt, että tämä ohje olisi vaatinut tiivistettyä kurpitsasosetta. Keitetty sose toimi myös. Lisäksi laitoin kakkuun hasselpähkinärouhetta saksanpähkinän sijaan. Maku oli vahvasti kurpitsainen ja pähkinät sopivat hyvin joukkoon. Uskon, että ohjeen mukainen tiiviimpi sose olisi tehnyt rakenteesta paremman.
Ainekset:
210 g vehnäjauhoja
200 g sokeria
1 tl ruokasoodaa
240 ml kurpitsa puréeta
120 ml olive oil
2 munaa, vatkattuna
60 ml vettä
1,5 tl piparkakkumaustetta (sekoitus)
120 ml rouhittuja saksanpähkinöitä
Kurpitsa puréen valmistus:
Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja narumaiset osat. Paista kurpitsan puolikasta kuori ylöspäin uunissa 180 asteessa 45-60min. Anna jäähtyä ja kaavi hedelmäliha.
Kakun ohje:
1. Laita uuni kuumenemaan 180° asteeseen. Sekoita yhteen jauhot, sokeri ja ruokasooda.
1. Laita uuni kuumenemaan 180° asteeseen. Sekoita yhteen jauhot, sokeri ja ruokasooda.
2. Sekoita kurpitsasose, öljy, munat, vesi ja mausteet keskenään ja yhdistä sitten jauhoseokseen. Sekoita joukkoon vielä pähkinät.
3. Kaada seos leipävuokaan. Paista uunissa 50-60 minuttia.
Ohje on sivuilta:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.