Irman ulkopuolella mainostettiin butternut squashia, kaksi kappaletta 35 kruunulla. Pakkohan sitä oli ostaa, varsinkin kun muistelin, että Niinam on kokeillut sitä kasvisruokakurssilla (täällä).
Tein kanaa ja myskikurpitsaa uunissa, alkuperäinen kurpitsaohje on täältä. Omassa keitoksessani jäi useampi mauste pois, kun niitä ei nyt vaan tullut hankittua.Tulisempaa versiota kaipaavan kannatta kurkata alkuperäinen ohje.
Tein kanaa ja myskikurpitsaa uunissa, alkuperäinen kurpitsaohje on täältä. Omassa keitoksessani jäi useampi mauste pois, kun niitä ei nyt vaan tullut hankittua.Tulisempaa versiota kaipaavan kannatta kurkata alkuperäinen ohje.
Hyvää oli, vaikka kuva ei olekaan imarteleva. |
1 myskikurpitsa kuorittuna, siemenet poistettuna ja kuutioiksi leikattuna
1 tölkki kikherneitä valutettuna
n. 200 g fetajuustoa kuutiona
3 rkl Kikkoman-soijakastiketta
1 rkl tummaa sokeria
1 rkl oliiviöljyä
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kurpitsat paistoastiaan. Kaada joukkoon oliiviöljy ja paahda uunissa noin 10 minuutin ajan. Tällä välin sekoita yhteen kaikki loput ainekset ja lisää kurpitsa-astiaan. Laita vuoka takaisin uuniin vielä noin 20 minuutiksi, kunnes kurpitsa on pehmeää.
Laitoin kasvislisukkeen lisäksi uuniin neljä kananrintaleikettä, jotka maustin salsakastikkeella ja juustoraasteella. Ne valmistuvat kätevästi samalla. Pidin ruoasta, koska se toi päivällispöytään jotakin uutta eli vaihtelua vanhoihin ja tuttuihin makuihin.
Kuulostaa hyvältä, täytyy kokeilla joskus tätäkin kurpitsareseptiä. Mulla on kurpitsainnostus meneillään. Yksi spagettikurpitsa odottaa tuossa inspiraatiota myös.
VastaaPoista