Taas meni käännöshommiksi, sain kaupasta Odensen reseptivihkosen, josta ohje löytyi. Nougat toimii todella hyvin muffinien kuorrutteena. Leivonnaisista tuli hyviä, vaikka nämä olivatkin uunissa muutaman minuutin liian pitkään.
Mietin, että nougatia ei taida saada suomalaisista ruokakaupoista. Jotakin nougatsuklaapatukkaa taitaa olla markkinoilla, mutta tällaisessa leivontaan tarkoitetussa muodossa ei taida olla saatavilla. Vai tietääkö joku, mistä löytyisi?
50 g voita
150 g sokeria
125 g ODENSE Blød Nougat
2 munaa
125 ml maitoa
125 g vehnäjauhoa
1 ½ tl leivinjauhetta
Nougakuorrute
200 g tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
75 g ODENSE Blød Nougat
50 g pehmeää voita
n. 2 rkl maitoa
Vatkaa voi, sokeri ja nougat keskenään. Vatkaa joukkoon munat yksitellen ja sen jälkeen maito. Sekoita joukkoon vielä kuivat aineet ja jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Kuorrutus: Sekoita tomusokeri, kaakao, nougat ja huoneenlämpöinen voi keskenään. Vatkaa seosta ja lisää joukkoon maito lusikallinen kerrallaan. Vatkaa kuorrutusta ainakin 5 minuuttia, niin siitä tulee kuohkeaa.
Koristele muffinit nougatkuorrutuksella.
En kyllä ole (valitettavasti!) Nougatiin Suomessa törmännyt. Siis tuollaiseen kunnolliseen versioon. Tallinna on lähin paikka josta olen löytänyt ja sekin taisi olla Tanskalaista :)
VastaaPoista