Ilokseni löysin chiasiemeniä lähellä olevasta supermarketista. Suomessa ostin chiasiemenet terveyskaupasta, en muista nähneeni perusruokakaupoissa, mutta toisaalta en ole tainnut edes etsiä. Täällä Tanskassa luomuilu on niin suosittua, että ehkä myös näille siemenille on enemmän kysyntää. Olivatpa jopa tarjouksessa heti sen jälkeen, kun olin ostanut yhden purkillisen itselleni.
Chiasiemenpakkauksen (Original Chia) kyljessä oli leivän ohje, jota päätin kokeilla. Ohje on tanskaksi, mutta selvisin ohjeen kääntämisestä lukioruotsin avulla. Ohjeesta tulee kaksi vuokaleipää tai noin 20 pientä sämpylää.
Chiasiemenpakkauksen (Original Chia) kyljessä oli leivän ohje, jota päätin kokeilla. Ohje on tanskaksi, mutta selvisin ohjeen kääntämisestä lukioruotsin avulla. Ohjeesta tulee kaksi vuokaleipää tai noin 20 pientä sämpylää.
6 dl maitoa
2 dl creme fraichea 9 % tai jugurttia
2 tl suolaa
1 rkl hunajaa tai fariinisokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 dl chiasiemenia (n. 110 g.)
200 g grahamjauhoja
500 g vehnäjauhoja
Laita chiasiemenet turpoamaan 3 desilitraan maitoa. Lämmitä jäljelle jäänyt 3 dl maitoa ja lisää siihen hiiva. Seuraavaksi lisää suola, hunaja, kaurahiutaleet, jugurtti ja chiasiemenmaitoseos. Lisää grahamjauhot ja sitten vehnäjauhot vähän kerrallaan. Älä vaivaa taikinaa vaan sekoita aineet yhteen puuromaiseksi massaksi.
Leivo taikina sämpylöiksi ja laita pelti kylmään uuniin. Paista 185 asteessa noin 30 minuuttia.
Leivo taikina sämpylöiksi ja laita pelti kylmään uuniin. Paista 185 asteessa noin 30 minuuttia.
Mielenkiintoisia pieniä siemeniä (Salvia hispanica), öljyisiä väittää Google - mille ne maistuu ? Salvialleko ? Marketissa olen aina ohitellut pussit... Siihen pitää tulla muutos :D
VastaaPoistanami-hiiri
Ne ovat aika miedon makuisia. Olen ajatellut, että niillä voisi korvata unikonsiemet jossain leivonnaisessa.
VastaaPoista