Jamie Oliver teki 30 minuutin ateriat -ohjelmassaan vadelmajuustokakkua. Tein Jamien ohjeen pohjalta mangojuustokakkua. Ostin pitkästä aikaa tuoretta mangoa, (2 kpl) vaikka yksi hedelmä maksoi noin 3 euroa. Ensimmäinen mango meni mangolassiin ja toisesta tuli tämä jälkiruoka.
Jamie käytti itse saksanpähkinärouhetta ja kekseinä "gingernut biscuits". Käytin itse omista kaapeista löytyneita vastaavia aineksi eli pecanpähkinöitä ja voikeksien nimeä kantavia keksejä. Lisäksi Jamie laittoi sekaan sitruunankuorta, mutta minä tyydyin vain pusertamaan joukkoon yhden sitruunan mehun.
50 g pecanpähkinärouhetta8 voikeksiä
1 sitruunanmehu
4 tl lemon curdia
1 lemon
1 mango
250 g mascarponejuusto (tai maustamatonta tuorejuustoa tai crème fraichea)
1 tl vaniljasokeria
loraus maitoa
1 rkl tomusokeria
tummaa suklaata raastettuna
Laita 4 tarjoiluastiaa pakastimeen. Sulata voi paistinpannulla. Murskaa pähkinät ja keksit. Kun voi on sulanut, sammuta hellan levy ja sekoita joukkoon pähkinät, keksit ja sitruunankuori. Taputtele seos tarjoiluastioiden pohjalle. Laita 1 runsas teelusikallinen lemon curdia jokaiseen tarjoilumaljaan sekä mangonpalat. Sekoita marscapone, vaniljasokeri ja maito keskenään. Lisää tomusokeri ja toinen loraus maitoa. Sekoita hyvin ja jaa annosmaljoihin. Koristele tummalla suklaalla.
Ohje löytyi Jamie Oliverin keskusteluforumilta sekä 30 minuutin aterioista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.