Paitsi että eihän tämä olekaan fetapiirakka vaan salaattijuustopiirakka. Ohjeesta tulee pellillinen. Tämä on yhdistelmä kahdesta aikaisemmin tekemästäni piirakasta. Pohja on sama kuin pitopiirakassa ja täyte on melko sama kuin Pirkan paprika-fetapiirakan. Tätä tarjoiltiin Euroviisujen kisastudiossa.
Täyte:
2 punaista paprikaa
1 tlk salaattijuustokuutioita
n. 20 vihreää kivetöntä oliivia
200 g maustettua tuorejuustoa, tällä kertaa Valio Viola kevyt yrtti tuorejuusto
Pohja:
4 dl pikakaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl öljyä
3 kananmunaa
4 dl vettä
Täyte:
2 punaista paprikaa
1 tlk salaattijuustokuutioita
n. 20 vihreää kivetöntä oliivia
200 g maustettua tuorejuustoa, tällä kertaa Valio Viola kevyt yrtti tuorejuusto
2 dl ruokakermaa
1 dl turkkilaista jugurttia
4 kananmunaa
2 rkl hienonnettuja tuoreita yrttejä (basilikaa, rosmariinia ja oreganoa)
tai 2 - 3 tl kuivattuja ytrttejä
1 tl suolaa
2 rkl hienonnettuja tuoreita yrttejä (basilikaa, rosmariinia ja oreganoa)
tai 2 - 3 tl kuivattuja ytrttejä
1 tl suolaa
Sekoita
pohjataikinaa varten kulhossa kaurahiutaleet, jauhot, leivinjauhe
ja suola. Lisää joukkoon nopeasti sekoittaen öljy, munat ja vesi.
Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Taikina on hyvin löysää. Kaada
taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä
tasaiseksi.
Leikkaa paprikat pieniksi
kuutioiksi ja levitä tasaisesti pohjalle. Seuraavaksi lisää salaattijuusto ja oliivit. Sekoita tuorejuusto, turkkilainen jugurtti ja ruokakerma keskenään, vatkaa joukkoon munat. Mausta yrteillä ja suolalla.
Kaada
liemi piirakan päälle ja paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 35
minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt ja pohja kypsä. Tarjoa haaleana tai kylmänä.
Tää on kyllä yks parhaista piirakoista mitä oon tehny /syöny. Joka juhliin sopiva kaikki vieraat tykkää tajuttoman paljon. Täyden 10 resepti.
VastaaPoistaPakko kyllä sanoa. Tämän reseptin löysin 3v sitten ja joka kerta kun teen kaikille maistuu . Ihan pelastus mun elämään ��
VastaaPoista