perjantai 18. toukokuuta 2012

Teeleivät ja banaanirahkapiirakka

Olen seurannut Hävikistä herkuksi tempausta Facebookissa ja mm. Siskot kokkaa blogissa. Tarkoitus on kiinnittää huomiota siihen, kuinka paljon Suomessa ruokaa menee roskikseen. Tempauksen aikana monet ruokabloggaajat taikovat jämäruoistaan herkkuja.

Meillä menee aika paljon ruokaa roskikseen. Ennakoiminen on vaikeaa lasten kanssa. Välillä ruokaa vain närpitään taí koko annos menee lattialle. Se, mikä maistui viime viikolla, voikin jäädä syömättä seuraavalla kerralla. Toimitan itse aika usein Jäte-Jalmarin virkaa eli syön lapsiltani ylijääneitä annoksia, mutta jos leivästä on nuoleskeltu voit päältä ja se on käynyt pari kertaa lattialla, niin kyllä se menee roskiin.

Reissaaminen tuottaa myös päänvaivaa, kun ensin pitää täyttää jääkaappi ja sitten kiireellä syödä ruoat pois. Pitää miettiä, että kummassakin kodissa on sopiva perusvarasto kuivamuonaa. Pakastin pitää olla toiminnassa siellä, missä minä ja lapset asustelemnme. Toisaalta, kun tietää olevansa jossakin paikassa vain tietyn ajan, sitä miettii tarkemmin, mitä ruokia ostaa.

Kaunis Ebeltoft

Olemme olleet viikon verran Jyllannissa. Söimme aika tarkkaan sen, mitä ostimmekin. Muutaman aterian tähteet meni roskikseen. Viimeisen illan herkuiksi leivoin banaanirahkapiirakkaa ja teeleipiä. Olin ostanut aikaisemmin viikolla jauhoja, munia, sokeria ja leivinjauhetta, kun tein lettuja. Vaikka kuiva-aineet saakin kuljetettua kotiin, niin tuntui silti kivalta käyttää aineksia reissussa enemmän kuin kerran.

Teeleipiä teen melko usein. Ne tulevat nopeasti, jos leipä on loppu tai maito on vanhentumassa. Käyn aina kurkkaamassa ohjeen Johanna blogissa. Tämän postauksen kuvat ovat viimeisen illan intesiteetillä otettuja. Yksi räpsäys ja se oli sitten siinä.



Banaanipiirakan ohjetta googlasin sen vuoksi, että tarjolla oli torilla-ateriasta ylijäänyttä creme fraichea noin 4 dl ja kassin pohjalla pyörineitä banaaneja. Löysin Ruokalan sivuilta ilmeisesti Glorian ruoka & viini -lehdessä olleen piirakan ohjeen. Minä korvasin vaniljarahkan sokerilla maustetulla creme fraichella. Leipomuksesta tuli hyvin banoffeemainen, mutta tämä oli mielestäni paremman makuinen.  Tosin tämä piirakka kannattaa syödä samantien pois uunissa käyneen banaanin vuoksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.

Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...