To do -listalla on ollut reilun vuoden verran kokonainen kana uunissa, ihan vaan siitä syystä, että täällä Tanskassa sitä on hyvin tarjolla. Suomessa kokemukseni kokonaisesta kanasta ovat rajoittuneet valmiiksi grillattuihin kanoihin, erityisesti lapsuudessa teemalla isän kokkausvuoro.
Mitään uutta ja ihmeellistä kanan kokkaamiseen liittyvää vinkkiä minulla ei ole tarjolla. Neuvoja uunikanan laittamiseen löysin näistä blogeista: Mausteinen manteli ja Sitruunaruoho. Ohjeet vaikuttavat herkullisilta ja oma viritykseni otti vaikutteita molemmista blogeista. Paistoin kanaa 200 asteessa reilut 1,5 tuntia, mutta kuoresta ei tullu niin rapea, kuin mitä toivoin. Tosin pidin kanan päällä foliota suunnilleen ensimmäisen tunnin, jottei uuni likastuisi.
Lisukkeeksi laitoin samalla kerralla uuniin bataattia ja herkkusieniä folion sisälle kypsymään. Jokaiseen nyyttiin tuli myös loraus oliiviäöljyä. Lopuksi avasin nyytin ja laitoin päälle halloumijuusto ja paistoin vielä noin 15 minuuttia.
Mitään uutta ja ihmeellistä kanan kokkaamiseen liittyvää vinkkiä minulla ei ole tarjolla. Neuvoja uunikanan laittamiseen löysin näistä blogeista: Mausteinen manteli ja Sitruunaruoho. Ohjeet vaikuttavat herkullisilta ja oma viritykseni otti vaikutteita molemmista blogeista. Paistoin kanaa 200 asteessa reilut 1,5 tuntia, mutta kuoresta ei tullu niin rapea, kuin mitä toivoin. Tosin pidin kanan päällä foliota suunnilleen ensimmäisen tunnin, jottei uuni likastuisi.
Lisukkeeksi laitoin samalla kerralla uuniin bataattia ja herkkusieniä folion sisälle kypsymään. Jokaiseen nyyttiin tuli myös loraus oliiviäöljyä. Lopuksi avasin nyytin ja laitoin päälle halloumijuusto ja paistoin vielä noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.