Tämä ohje on ollut Oliviassa (helmikuu 2012). Itse päädyin suoristamaan pari mutkaa, lähinnä mausteiden suhteen. Käytin valmiiksi jauhettuja mausteita pääsääntöisesti, kun keittiön varusteisiin ei kuulu morttelia. Pitää ehkä kirjoittaa aiheesta joulupukille. Kunnollisen intialaisen maustevaraston hankkiminen on yksi minun tavoitteistani ja taas tuli hankittua jotakin uutta. Lisäksi käytin chilin ja valkosipulin sijaan chilillä maustettua tomaattimurskaa sekä valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa.
Intialainen bataatti-kikhernepata.
Lähde: Olivia helmikuu 2012
1 bataatti
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 vihreä chiliä
2 rkl raastettua inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1 tl korianterinsiemeniä
1/2 tl mustapippuria
5 nelikkaa
1/2 tl kanelia
2 rkl öljyä
500g tomaattimurskaa
4 dl kasvislientä
1 prk kikherneitä
1 tl suolaa
1 bataatti
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 vihreä chiliä
2 rkl raastettua inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1 tl korianterinsiemeniä
1/2 tl mustapippuria
5 nelikkaa
1/2 tl kanelia
2 rkl öljyä
500g tomaattimurskaa
4 dl kasvislientä
1 prk kikherneitä
1 tl suolaa
Kuori bataatti ja paloittele se parin sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna
myös sipulit. Halkaise chili, poista siemenet, siemenkodat, kalvot ja
hienonna. Jauha kurkuma, korianterinsiement, juustokumina, mustapippuri, neilikka ja kaneli huhmareessa.
Kuumenna
öljy kattilassa, lisää mausteet ja paista miedolla
lämmöllä pari minuuttia. Lisää sipulit ja kuullota, lisää tarvittaessa öljyä, niin sipulisilppu ei tartu pohjaan kiinni. Lisää seuraavaksi bataattikuutiot,chili sekä
inkivääri ja paista hetki. Lisää lopuksi tomaattimurska, kasvisliemi
sekä kikherneet. Mausta suolalla. Laita kansi päälle päälle ja anna
hautua puolisen tuntia.
Tarjoa esimerkiksi riisin tai couscousin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.