Tämä helppo kauraleivän ohje löytyi Merjan leivonta ja askartelublogista. Kiva leipä, jonka ainekset löytyvät melkein aina kaapista. Tällä kertaa jauhoina toimi puolet vehnäjauhoja ja puolet täysjyvävehnäjauhoja. Lisäsin ohjeeseen myös pari ruokalusikallista öljyä.
Kauraleipä 2 kpl
5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
5 dl kaurahiutaleita
noin 8 dl hiivaleipä-, vehnä- tai sämpyläjauhoja
2 rkl öljyä
Liuota hiiva lämpimään nesteeseen. Lisää suola ja kaurahiutaleet.
Jätä muutamaksi minuutiksi turpoamaan. Lisää jauhoja pienissä erissä sekä myös öljy ja vaivaa taikinaan hyvä
sitko. Anna taikinan nousta
kaksinkertaiseksi liinan alla. Leivo sitten kaksi pyöreää limppua ja anna kohta uudelleen. Voit tehdä pari koristeviiltoa veitsellä. Sihtaa päälle vielä vähän jauhoja. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.