Mummin
tekemä makaronivelli on yhtä ihmeellinen asia kuin lapsuuden kesät.
Eihän niitä enää takaisin saa, on jäljellä vain muistot. Kesäkuun
neljäntenä päivänä mummin ja papan mökillä lippu liehui tangossa ja
saunan jälkeen telkkarista tuli ihan varmana joku kesäinen
lavatanssiohjelma. Tai Seppo Hovin juontama lastenlaulukilpailu,
tangomarkkinat tai kultainen harmonikka kilpailu. Jos halusi katsoa
jotakin muuta, toisessa huoneessa oli 14-tuumainen mustavalkoinen
telkkari sitä varten.
Mummin tekemä makaronivelli oli yksi lemppareistani aikuisenakin niin kauan kun mummi vaan pystyi tekemään ruokaa. En ole sitä kenenkään muun tekemänä maistanut ennen kuin tein itse vellin Myllyn parhaan ohjeen mukaan. Se on yksinkertaisuudessaan varmasti lähellä mummini versioita. Mummolan kaltaisen makuelämyksen aikaansaaminen vaatisi useamman yrityksen punaista maitoa, voita, suolaa ja sokeria yhdistelemällä hieman eri tavoilla. Lapseni eivät tästä ruoasta kovinkaan paljoa innostunut, vaikke he rakastavat syödä pelkkää keitetyä makaronia.
Kai tämä on kaihoisaa keski-ikäistymistä ja sitä, että alkukesä on niin ihanaa aikaa, että melkein masentuu jo valmiiksi, kun ajattelee, että yök joskus taas on marraskuu. Ihan järjetöntä, mutta olen ollut edelliset kolme kesäkuuta pois Suomesta, niin kotiinpaluu vuoden ihanimpaan aikaan aiheuttaa minussa suuria tunteita!
Meillä makoroonivelli on lasten -ja miehen lempparia. Ollaan vain keitetty makaroonit ensin vedessä ( jäävät vähän napakoiksi ) ja lisätty maito valutettuihin makarooneihin. Mukaan pari sekoitettua kananmunaa sakeuttamaan ja se nokare voita. Suolaa. Sitten kiehautus vielä. Tulee aika paksu, täyteläinen velli :)
VastaaPoistaPitää seuraavaksi kokeilla tuolla ohjeella!
Poista