Hei iiks, marraskuu. Ihan väkisin alkaa aina päässä soimaan se Miljoonasateen biisi. Mutta koko ajan voi laittaa isomman vaihteen päälle joulun odotuksen suhteen! Itse tehty leipä on aika ihanaa lohturuokaa pimeyden keskellä. Pakastimessa on vielä monta pussia soseutettua ja keitettyä omenaa sekä kurpitsaa. Osa näistä menee talven mittaan leipätaikinan joukkoon. Sose tuo makua ja mehevyyttä sämpylöihin.
Tässä ohjeessa haluan korostaa, että tarvittavan jauhon määrä riippuu todella paljon kurpitsasoseen kiinteysasteesta. Vetinen kurpitsasose vaatii tietenkin enemmän jauhoja kuin kiinteämpi versio!
Kurpitsasämpylät, noin 16 kpl
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
2-3 rkl siirappia
5 dl kypsää kurpitsaa soseutettuna
7-8 dl sämpyläjauhoja
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
2-3 rkl siirappia
5 dl kypsää kurpitsaa soseutettuna
7-8 dl sämpyläjauhoja
3-4 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl öljyä
Lisää murennettu hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja
soseutettu kurpitsa. Alusta taikinaan jauhot ja kaurahiutaleet. Vaivaa
hyvin ja lisää lopuksi öljy. Peitä ja kohota puolisen tuntia.
Leivo kohonnut taikina sämpylöiksi ja kohota leivinpaperilla noin 10 minuuttia.
Paista uunin keskitasolla225 asteessa 10–15 minuuttia.
Leivo kohonnut taikina sämpylöiksi ja kohota leivinpaperilla noin 10 minuuttia.
Paista uunin keskitasolla225 asteessa 10–15 minuuttia.
Omenaleipä, 2kpl
Mukailin Kodin kuvalehden ohjetta, joka löytyy täältä.
½ l omenamehua
2-3 tl suolaa
3 rkl siirappia
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 ps kuivahiivaa
4 dl omenaraastetta
Mukailin Kodin kuvalehden ohjetta, joka löytyy täältä.
½ l omenamehua
2-3 tl suolaa
3 rkl siirappia
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 ps kuivahiivaa
4 dl omenaraastetta
8 dl sämpyläjauhoseosta
4dl kaurahiutaleita
¾ dl ruokaöljyä
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
¾ dl ruokaöljyä
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.