Tämä on nyt varmaan sellaista lohturuokaa. Ohje löytyi Kodin kuvalehdestä syksyllä 2013. Tarkkaa numeroa en nyt muista. Tämä oli hyvää, mutta melko voimakasta tai ainakin rasvaista. Ainoana pääruokana hieman liikaa minun makuuni. Sopisi ehkä paremmin lisukkeeksi.
Mac & cheese pekonilla
5 dl makaronia
200 g kukkakaalia
170 g pekonia
200 g kukkakaalia
170 g pekonia
Kastike
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
250 g cheddaria
muskottipähkinää
1 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
250 g cheddaria
muskottipähkinää
Pinnalle
1 dl parmesaania
Keitä makaronit puolikypsiksi. Laita paloitellut kukkakaalit kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi kypsymään. Paista pekoninviipaleet.
Kastike: Sulata voi kattilassa.Siroittele jauhot joukkoon ja anna kypsyä pari minuuttia. Sekoita kylmä maito joukkoon varovaisesti. Sekoita koko ajan. Kun kastike samenee, lisää joukkoon juustoraaste. Jatka kuumentamista (miedolla lämmöllä), kunnes juusto on sulanut ja kastike on sakeaa. Mausta muskottipähkinällä.
Yhdistä kaikki ainekset ja kaada ne uunivuokaan. Ripottele päälle parmesanraaste ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Kaunis uusi kuvasarja blogiisi onkin tullut! Hyvää 1. adventtia koko perheelle! t. SNY
VastaaPoista