HAPPY HALLOWEEN!
Tämän kurpitsalyhdyn sisältö (tai siis osa siitä) päätyi tietenkin piirakan sisälle. Halusin tehdä kurpitsapiirakan, jossa on kondensoitua maitoa. Ajattelin, että se on juuri sopivaa tähän piirakkaan. Mukailin Maku-lehden ohjetta, joka löytyy täältä.
Kurpitsapiirakka, 10 annosta
Pohja
400 g murotaikinaa (pakaste)
Täyte
2 dl fariinisokeria
2 tl piparkakkumaustetta
1/8 tl suolaa
2 kpl munaa
5 dl kurpitsasosetta
3 1/2 dl kondensoitua maitoa
Tarjoiluun
2 dl kuohukermaa
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Taputtele taikina piirasvuoan (Ø 26–28 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada kurpitsatäyte piirakkapohjan päälle. Paista kurpitsapiirakkaa 175 asteessa noin 50 min.
Tarjoile kurpitsapiirakka vaahdotetun kerman kanssa.
Komea lyhty ja varmasti herkullista piirakkaa. Mukavia juhlia! t. SNY
VastaaPoistaKiitos välimuistamisesta! Se on jäänyt bloggaamatta kiireen keskellä!
Poista