Tämä Kotivinkistä löytynyt juustokakku on yksi minun joulun ajan suosikeistani. Rakastan juustokakkua, piparkakkua ja glögiä. Nam nam nam! Kakku paistetaan uunissa, joten se on myös todella helppo tehdä.
200 g kaurakeksejä
200 g piparkakkuja
200 g voita sulatettuna
TÄYTE
600 g tuorejuustoa (maustamaton)
1 prk (250 g) maitorahkaa
25 g voita sulatettuna
1 dl sokeria
½ dl maissitärkkelysjauhoja
1 dl glögitiivistettä
GLÖGISIIRAPPI
2 dl glögitiivistettä
1 dl sokeria
1. Sekoita murskatut piparkakut ja sulatettu voi tasaiseksi massaksi.
2. Laita irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele reunat. Kaada pirparimuruvoiseos vuokaan ja painele tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin niin, että muruseos ehtii hieman jähmettyä.
3. Sekoita täytteen aineet keskenään. Kaada ja tasoita täyte vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa 40 minuuttia. Ota uuni pois päältä, mutta jätä kakku jälkilämpöön vielä 30 minuutiksi.
4. Valmista glögisiirappi. Mittaa glögi ja sokeri kattilaan ja keitä seosta ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes se paksuuntuu. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
5. Anna kakun jäähtyä rauhassa. Poista vuoan reunat ja nosta kakku tarjoiluvadille. Kaada glögisiirappia kakun päälle ja tarjoile loppu kastike erikseen.
Ohje löytyy Kotivinkin sivuilta täältä.
Herkullisen oloinen ohje, voisi kokeilla joku päivä.
VastaaPoistaNam! Juustokakku ja glögi yhdessä ja erikseen ovat kyllä herkullisia :)
VastaaPoistaTämä ohje on kyllä ihan paras!
VastaaPoista