Kokeilin marmeladien tekoa kahdella ohjeella. Eroina näissä oli hyytelöitymisaineet: toisessa käytettiin agar agaria ja toisessa hillosokeria. Marmeladeissani on sekä omenamehua että (sokeroimatonta) omenasosetta. Molemmat hyytyivät hyvin. Agar agarilla sain ehkä hieman kiinteämmän lopputuloksen, mutta tämä oli todennäköisesti vain sattumaa.
Suurin haaste marmeladien kanssa on hikoilu. Makeisten pitäisi antaa kuivua ennen sokeroimista, mutta minä en saa niitä kuiviksi. Kuivahtamiseen menee jopa viikko! Tämä on toinen kerta, kun teen näitä ja sama pulma on noussut molemmilla kerroilla. Herkut ovat liian mehukkaita ja imevät sokerin itseensä. Tai ainakin marmeladit kannattaa sokeroida vasta juuri ennen tarjoilua.
Agar agar ohjeita sovelsin mm.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.