Yhden joulupukin tuoman Pandan Juhlapöydän konvehtirasian säästin loppiaisen leipomuksia varten. En minä vielä joulua kerännyt pois, vastahan asettelin pikkutontut ja enkelit paikoilleen. Sen sijaan leivoin jouluiset ylijäämät eli taatelit ja konvehdit muffineiksi.
Suklaataatelimuffinit
2 dl vettä
250 g taateleita (1 tiivis pkt)
1 rasia Pandan juhlapöydän konvehteja (tai 300 g jotakin muuta suklaata)
1½ dl sokeria
100 g margariinia
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
Kiehauta vesi ja paloitellut taatelit kattilassa. Anna kiehua noin 10 minuuttia, niin taatelit soseutuvat.
Lisää sokeri, margariini ja paloitellut konvehdit kuumaan seokseen sulamaan, mutta älä enää keitä.
Anna jäähtyä hieman ja vatkaa sitten munat yksitellen joukkoon. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se lusikoiden avulla muffinivuokiin.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 min.
Nam! Meiltä löytyykin yksi ylivuotinen Pandan rasia jääkaapista (kun tuo kesäheila haluaa välttämättä suklaansa säilyttää kylmässä ja kosteassa). Saisikohan sen käyttää muffinsseihin...
VastaaPoista