sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Rukiinen pizza(pohja)

Päätin testata rukiista pizzapohjaa. Tämä pizza toimi päivällisenä, vaikka se valmistuikin vasta illaksi. Oma rakas taaperoni työllisti kauppareissun jälkeen täysipäiväisesti, niin päädyin heittämään taikina-ainekset leipäkoneeseen.

Googlasin ruispizzataikinan ja katsoin parhaat tulokset. Sovelsin sitten niiden perusteella tuon taikinan. Leipäkoneeni kohotusohjelma kestää 1,5 tuntia, joten ei mitenkään nopeaa toimintaa, mutta saapahan taikinan tekeytymään itsellään. Lisäksi yhdessä lukemassani ohjeessa neuvotaan kohottamaan  taikinaa tunnin verran, mikä on myös leipäkoneen kohotusaika.

Leipäkoneeseen meni siis:

2 ½ dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
3 dl ruisjauhoja
3 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
2 pussillista (2x11 g) kuivahiivaa

Jauhoina voi käyttää myös 6 dl Myllärin Ruisleipäainesta, jolloin ruis- ja vehnäjauhot ovat jo valmiiksi sekoitettu toisiinsa.

1,5 tunnin jylläämisen jälkeen sitten kaulitaan taikina pellin päällä, lisätään täytteet ja pizza uuniin 250 asteteseen 10–15 minuutiksi.

Jokaisella on varmasti omat mieltymyksensä pizzan täytteiksi, joten niitä ei varsinaisesti tarvitse tässä luetella. Mainostanpahan nyt kuitenkin, että tällä kertaa täytteinä toimivat jauheliha, paprika ja tuoreet herkkusienet. Tuoreet herkkusienet ovat yksi lempitäytteistäni. 

Ruispohja toimi hyvin ja aion tehdä sitä jatkossakin. Jos valkoista jauhoa vähentämällä pystyisi saamaan aikaiseksi edes vähän terveellisempää epäterveellistä =).


Lisäys: Olen kokeillut taikinan tekoa myös yhdellä pussilla kuivahiivaa, mutta suosittelen tuota kahden pussin vaihtoehtoa. Taikina nousee hyvin ja pohjasta tulee parempi.

2 kommenttia:

  1. eroaako ohje jotenkin jos tekee ilman leipäkonetta? Siis omin pikku kätösin.

    VastaaPoista
  2. Sorry, kommenttisi oli jäänyt minulta huomaamatta. Ohjeen pitäisi toimia myös ilman konetta!

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.

Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...