Joululeivän (ohje) lisäksi olen testannut muita Myllyn parhaan -nettisivujen ohjeita. Olen löytänyt netistä yllättävän vähän ohjeita leipäkoneelle ja monet ohjeista näyttävät olevan alunperin Myllyn parhaan ohjeita.
Rouheleipään (ohje) tuli vain sämpyläjauhoja, mutta silti koostumus oli melko tiukkaa tai sitten jostain syystä kuivahiiva ei toiminut kunnolla. Kotini makuraati ei innostunut tästä leivästä.
Perunalimppu (ohje) sai suosiota. Tässä taikinassa on ohra-, ruis- ja vehnäjauhojen lisäksi perunamuusijauhetta. Leipään tulee 0,5 dl siirappia, joten leivästä tulee hyvää makeahkoa limppua.
Kauraleipä (ohje) sisältää kaurahiutaleita ja hiivaleipäjauhoja. Hyvä perusleipä. En löytänyt kaapista fariinisokeria, joten laitoin sen sijaan reilun ruokalusikallisen leipäsiirappia.
Myllyn parhaiden ohjeiden lisäksi kokeilemieni ohjeiden joukkoon mahtuu Myllärin ruisleipää leipäkoneella (ohje), jonka resepti löytyy myös Myllärin ruisleipäainespussista. Tällöin valitaan tumman leivän paisto-ohjelma. Lisäksi ohjeessa kehoitetaan sekoittamaan taikina erikseen ennen kuin se laitetaan leipäkoneeseen.
Myllärin ruisleivän perusohje: 6 dl Myllärin Ruisleipäainesta 2 dl Myllärin Vehnäjauhoja 4,5 dl vettä 10 g hiivaa Lisäykset myslileipään: 2 rkl öljyä 2 rkl siirappia reilu 1 dl mysliä |
Leipäkoneleivät eivät automaattisesti onnistu, ainakaan minun tekeminä. Ohjetta on seurattava tarkasti ja soveltamisessa on aina omat riskinsä. Suurin ongelma minulla on liian tiivis koostumus, jolloin joko jauhoja on ollut liikaa tai hiiva ei ole toiminut tarpeeksi hyvin.
Jatkan kokeiluja, kunhan vain löydän sopivia ohjeita. Myllyn parhaan sivuilla on vielä monta reseptiä kokeilematta ja samoin leipäkoneen mukan tulleessa opaskirjasessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.