Uudenvuoden menu koostui lohipiirakasta, dippikasviksista ja Jamie Oliverin täydellisistä englantilaista joulutortuista.
Satuin näkemään Jamie Oliverin jouluohjelman, jossa hän teki noita joulutorttuja ja ostin ainekset valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen joulua. Olen joskus Lontoon matkallani maistanut mince pieta ja se oli muistaakseni aika kamalan makuista.
Jos kuitenkin Jamie Oliver valmistaa täydellisiä piiraita, niin pakkohan niitä on kokeilla, jos saisi vanhoja ennakkoluuloja karistettua! Ohjeeseen kuuluu filotaikinaa ja voitaikinaa/torttutaikinaa. Täytteeseen tulee mince meatia eli hedelmätäytettä, kuivattuja karpaloita ja klementiinin mehua.
Filotaikina odottaa täytettä. |
Kaulitsin torttutaikinalevyä hieman isommaksi, laitoin täytteen (mince meat, karpalot ja mehu) ja kiersin rullalle. Laitoin täytettä melko niukasti. Jokaisen rullan leikkasin kolmeen osaan ja sitten voitakinakiekura laitetaan filotaikinan sisälle. Lopuksi piiras voidellaan ja päälle ripotellaan mantelilastuja. Ohjeen mukaan paistoaika on 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Mince pie matkalla uuniin. |
Lopputulos oli maukas. Mince meat maistui sopivasti, muttei liian pistävästi ja kuten Jamiekin lupaa, tortuista tuli kauniita. Nämä ovat ihan kiva vaihtoehto perinteisille joulutortuille ja samalla tekniikalla voi tehdä luumumarmeladitäytteisiä piiraita.
Englannin kielinen ohje kokonaisuudessaan löytyy tämän linkin alta:
Jamie Oliver's Perfect Mince Pies
Ja maku oli hyvä! :) Muutenkin hyvä menu uutenavuotena, kyllä kelpasi käydä istumassa teidän sohvallanne :)
VastaaPoista-Hellu