Sen kunniaksi, että tänään Suomessa virvotaan ja varvotaan, aloitan pääsiäisviikon (yllätys yllästys) pääsiäisaiheiset päivitykset. Tarkoituksena olisi kokeilla myös uusia mämmireseptejä, mutta kööpenhaminalaisten ruokakauppojen mämmivalikoima on melko olematon, joten pitää yrittää ehtiä sitten Suomessa pääsiäisenä. Esimerkiksi voin jo vinkata suklaamämmimoussen, se on tuttavuus muutaman vuoden takaa.
Varsinainen ohje on kuitenkin tässä, appelsiini-rahkahyytelö:
Varsinainen ohje on kuitenkin tässä, appelsiini-rahkahyytelö:
Tämä jälkiruoka on tehty yläasteen kotitalousopettajalta saadulla ohjeella ja se on kuulunut perheeni pääsiäisjälkiruokiin siitä asti.
1 tlk maitorahkaa (250g)
5 liivatelehteä
1 dl vettä
2 dl kermaa
n. 2 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria
Vuoraa pyöreä vuoka 2 kuoritun appelsiinin viipaleilla.
Paloittele 2 appelsiinia maitorahkan joukkoon.
Liuota kylmässä vedessä lionneet liivatteet kiehuvaan veteen (1/2 dl).
Lisää liivateliuos rahka-appelsiiniseoksen joukkoon.
Lisää kermavaahto rahka varovasti sekoittaen ja mausta.
Kaada seos appelsiineilla vuorattuun astiaan ja anna hyytyä kylmässä.
Kumoa valmis hyytelö tarjoiluvadille.
Nostalgiaa Hannan kodin keittiönpöydän äärestä teinivuosilta :D muistan tämän niin hyvin - vieläkö teet tätä?
VastaaPoistaNo joo, just ehkä kerran vuodessa tulee tehtyä, täytyyhän sitä perinteitä olla! Ja nykyään tämä nousee blogin luetuimpien listaan keväisin, niin sitten muistuu itsellekin mieleen.
Poista