Rocky Road -kakun ohjeen olin poiminut talteen Glorian ruoka & viini 2/2008 -lehdestä. Tein karkkikakun esikoiseni kastejuhlaa varten pari vuotta sitten. Esittelen nyt kuopuksen kastejuhlan jälkimainingeissa tämän herkun.
200 g maitosuklaata
200g tummaa suklaata
200 g vaahtokarkkeja
150 g Amerikan pastilleja
100 g Englannin lakritsia (joista poimin siniset pyöreät namit sekä tavallisia mustia lakuja)
200g karkeaksi rouhittuja pähkinöitä
strösseleitä ja nonparelleja
100 g Englannin lakritsia (joista poimin siniset pyöreät namit sekä tavallisia mustia lakuja)
200g karkeaksi rouhittuja pähkinöitä
strösseleitä ja nonparelleja
Laita irtovuoan pohjalle leivinpaperia. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita kolmas osa vaahtokarkeista maitosuklaaseen. Kaada seos vuokaan ja levitä tasaiseksi. Ripottele päälle noin puolet karkeista ja pähkinöistä.
Sulata tumma suklaa ja kaada vuokaan. Lisää päälle loput makeiset ja ripottele päälle nonparelleja. Anna kakun jähmettyä ennen tarjoilua.
Kakusta voi tehdä monenlaisia variaatioita. Lehdissä on viime vuosien aikana näkynyt rocky road tikkareita, rocky road paloja, rocky road brownies...
Minä oon kerran tehnyt Rocky Road-paloja. Oli vaan niin kummallista pureksia vaahtokarkkeja suklaan ja keksin seassa, että jäi syömättä :D Ihan kuin ois purtua purkkaa seassa ollut :D:D Ehkäpä vielä joskus testaan ilman vaahtiksia, on näissä sen verran herkulliset ainekset muuten!
VastaaPoistaTai kokeile ihan minikokoisia vaahtiksia!
VastaaPoista