Satuin ostamaan lähikaupasta vaalean leivän, joka ei ollut kovin maukasta. Seuraavana päivänä päätin tehdä leivästä jälkiruoan. Leipävanukas taikoo kuivahtaneet leivän- tai pullanpalaset herkulliseksi mössöksi.
Tästä jälkiruoasta tulee mieleen ystäväni Johanna ja opiskeluajat. Nytkin kävin lunttaamassa perusohjeen Herkkuja, hepeniä ja muita väkerryksiä -blogista. Johanna on blogissaan pohtinut enemmänkin leipävanukkaan eri variaatioita, joten kannatta katsoa vinkkejä sieltä.
Tästä jälkiruoasta tulee mieleen ystäväni Johanna ja opiskeluajat. Nytkin kävin lunttaamassa perusohjeen Herkkuja, hepeniä ja muita väkerryksiä -blogista. Johanna on blogissaan pohtinut enemmänkin leipävanukkaan eri variaatioita, joten kannatta katsoa vinkkejä sieltä.
Perusohje
1 kpl ranskanleipää
4 kananmunaa
noin 0,5l maitoa
Sokeria maun mukaan
Lisäksi laitoin mausteeksi hilloa ja kardemummaa.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
1 kpl ranskanleipää
4 kananmunaa
noin 0,5l maitoa
Sokeria maun mukaan
Lisäksi laitoin mausteeksi hilloa ja kardemummaa.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.