Hoitolaukun pohjalla oli kierinyt pussillinen banaaneja yhden Tivoli-reissun ajan. Hedelmät olivat parhaat päivänsä nähneet. Banaanikakku on yksi kestosuosikeistani, varsinkin kun jämähedelmistä saa leivottua jotakin herkullista.
Tämä ohje on mukaeltu Monkeyfoodin ohjeesta. Jaoin taikinan kahteen kertakäyttöiseen pahvivuokaan. Toinen kakku tuli heti käyttöön ja toinen pääsi pakastimeen odottamaan. Tein kakkuun tuorejuustokuorrutteen ja koristelin sen vielä salaiselta leivontaystävältäni (kierros 16) saamillani suklaakukilla.
Lapsuuden suosikin vastapainoksi nykyajan uhkia: tietokoneemme on joutunut virushyökkäyksen kynsiin kahdesti noin viikon sisällä ja sen vuoksi aloitan alusta puhtaan koneen kanssa. Samalla ovat myös monet kivat kirjanmerkit hävinneet ja tiedostoja on vanhan käyttäjätunnuksen alla, joten esimerkiksi blogiani varten piti perustaa uusi kansio. Pääasia on, että kone toimii ja mitään ei käsittääkseni tuhoutunut. Kuitenkin on mielestäni epäreilua, koska eksoottisimmat sivustot, joilla olen vieraillut, ovat olleet amerikkalaisia leivontablogeja.
Banaanikakku
3 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1,75 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl luomu kanelia
2 rkl chiasiemeniä
1,5 dl sulatettua margariinia (eli n. 150 g)
2 dl piimää TAI 200 g kermaviiliä TAI 200 g maustamatonta jogurttia
2 munaa
3-4 kypsää banaania
Kuorrute:
200g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
Kakku:
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita soseutetut banaanit ja sulatettu rasva keskenään toisessa kulhossa. Lisää seokseen piimä (kermaviili/jogurtti) ja munat. Lisää kuivat aineet ja sekoita nopeasti. Taikinasta saa yhden ison tai kaksi pientä kakkua. Paista 200 asteessa n. 30 min.
Kuorrute:
Vatkaa ainekset sekaisin keskenään.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita soseutetut banaanit ja sulatettu rasva keskenään toisessa kulhossa. Lisää seokseen piimä (kermaviili/jogurtti) ja munat. Lisää kuivat aineet ja sekoita nopeasti. Taikinasta saa yhden ison tai kaksi pientä kakkua. Paista 200 asteessa n. 30 min.
Kuorrute:
Vatkaa ainekset sekaisin keskenään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.