Syyskuun lopun Kotiliedessä oli unikonsiemenkakun ohje kuin minua varten tehty! Olen halunnut kokeilla vaaleaa unikonsiemenkakkua ja korvata osa unikonsiemenistä chia-siemenillä. Pääsin toteuttamaan visiota tämän suklaisen version avulla. Ohje löytyy myös Kotilieden nettisivuilta täältä. Kakkuun tulee vaatimattomat 350 grammaa tummaa suklaata. Vaihdoin 1/3 siemenistä chia-siemeniin.
Tein yhden suuren kakun sijaan kaksi kakkua. Ohjeesta syntyy kakku 10 henkilölle. Kakku oli herkullinen, unikonsiemet rapisivat sopivasti hampaissa. Leivonnainen hävisi sen verran nopeasti pöydästä, etten ehtinyt edes kunnon kuvaa ottaa. Taidan tehdä tätä kakkua toisenkin kerran!
2 litran kakkuvuokaan:
nokare voita
noin 1,5 dl korppujauhoja
150 g voita
150 g tummaa suklaata
100g unikonsiemeniä
40 g chia-siemeniä
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
5 kananmunaa
2 dl sokeria
(1 rkl konjakkia)
kuorrutus:
200 g tummaa suklaata
50 g voita
koristeeksi:
unikonsiemeniä tai suklaalastuja
1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
2. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon unikonsiemenet ja jäähdytä seos.
3. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää munavaahtoon konjakki, jäähtynyt suklaaseos sekä siivilän läpi seulottu jauhoseos. Sekoita varovasti tasaiseksi ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
4. Kypsennä 150-asteisessa uunissa tunti. Kumoa ritilälle ja anna jäähtyä.
5. Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa ja kaada seos jäähtyneelle kakulle. Voit koristella kakun unikonsiemenillä tai suklaalastuilla.
Näyttää herkulliselta! Mutta mitä ihmettä on chia-siemenet? Pitää ehkä googlata...
VastaaPoistaChia-siemenet on superfoodia, googlaa vaan, sieltä munkin tieto on peräisin =).
VastaaPoista