Aloitetaan joulukuu makealla! Perunaleivokset ovat leivoksen ja makeisen välimuoto, joten ne sopivat hyvin jouluisaksi herkkupalaksi. Tein pieniä muutoksia Pirkan sivuilta löytyneeseen ohjeeseen. Jätin vadelmahillon ja rommin pois ja laitoin tilalle lemon curdia.
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
Lisäksi
120 g suklaarouhetta
100 g meijerivoita
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 dl lemon curdia
1 dl (60 g) tomusokeria
Koristeluun suklaaströsseleitä.
1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.
2. Levitä taikina pellille, noin puolen pellin kokoiseksi levyksi. Paista uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia. Kumoa levy leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
2. Levitä taikina pellille, noin puolen pellin kokoiseksi levyksi. Paista uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia. Kumoa levy leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
3. Sulata suklaa mikrossa. Sulata myös voi. Sekoita lemon curd lämpimän voin joukkoon. Hienonna kääretorttulevy monitoimikoneessa. Lisää joukkoon suklaa ja voi. Lisää kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi massaksi. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa. (Tässä vaiheessa minä kyllä suoristin mutkia ja leivoin taikinan palleroiksi heti tuoreeltaan.)
4. Leivo taikina tangoksi, pyörittele suklaakonvehdin kokoisiksi palleroiksi. Kieritä leivokset suklaaströsseleissä ja nosta paperivuokiin. Anna leivosten vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoamista.
Nam!
VastaaPoistaTodellakin =)!
VastaaPoista