Mozartin kuulat muistan lapsuudesta "pahoina makeisina" enkä edes ihan tarkkaan muista, milltä ne maistuvat. Tanskassa vietty aika on todellakin tehnyt tehtävänsä marsipaanin suhteen, nykyään ei ole ongelmia nauttia marsipaania. Tanskasta ostetun konvehtivuokapaketin takaa löytyi Mozartin kuulien ohje, jota päätin kokeilla.
Tässä ohjeessa tuottaa ongelmia taas nougat, jota ei ole Suomessa saatavilla. Kaupoissa on jonkinlaista nougatpatukkaa tarjolla, mikä voisi toimia tässä. Nougaan voi korvata myös pähkinälevitteellä tai sitten pitää vaan ostaa lentoliput Tanskanmaalle!
Mozartin kuulat (noin 20 kpl)
20 konvehtivuokaa
200 g marsipaania
75 g nougaata (esim. Odense Bløt Nougat)
25 g hasselpähkinöitä
150 g suklaata
koristeita oman maun mukaan
Jaa marsipaani 20 osaan ja tee niistä pyöreitä litteitä lettusia. Jaa nougat 20 osaan ja levitä nougaa marsipaanin pöölle. Laita jokaisen makeisen keskelle hasselpähkinä ja pyörittele palloiksi. Sulata suklaa. Dippaa kuulat suklaaseen ja laita konvehtivuokiin. Koristele halutessasi heti suklaaseen kastamisen jälkeen, kun suklaa ei ole vielä kovettunut.
Jaa, että voisiko sitä nougaata muka käyttää muuhunkin kuin sellaisenaan syötäväksi :) No ei kai, Mozart-kugeleita voisi itsekin kokeilla. Voisi olla hitti joulupöydässä...
VastaaPoistaOho, kasiluukkuja onkin kaksi´...
VastaaPoista