perjantai 16. joulukuuta 2011

16. luukku: Porkkanakarpalokakku

Tämän kakun kanssa minulla oli hieman luovia ongelmia. Olin jo syksyllä päättänyt, että tämän kakun tekisin joulun alla. Ainesosat vaikuttavat herkullisilta. Kakku olikin hyvää, mutta en meinannut saada sitä millään kypsäksi. Alkuperäinen Betty Crockerin ohje neuvoo paistamaan kakun kolmessa vuoassa ja minä laitoin taikinan yhteen isoon.

Paistoin kakkua ainakin tunnin verran ja silti se jäi sisältä raa'an oloiseksi. Kakun kypsyyttä oli vaikea testata, sillä tikkuun ei välttämättä jää taikinaa, vaikka kakku olisikin liian kosteaa/raakaa keskeltä. Seuraavalla kerralla taidan noudattaa alkuperäistä ohjetta ja paistaa kolmessa vuoassa. Kakusta tulee iso, joten siinäkin mielessä jakaminen olisi ihan kätevää.



Kakkupohja
4,2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl kanelia
1/2 tl suolaa
1/2 tl maustepippuria
3,5 dl sokeria
300g  majoneesia, smetanaa tai creme fraichea
3 munaa
1 rkl inkiväärin makuista brandya tai vettä
5 dl porkkanaraastetta (noin 4 keskikokoista porkkanaa)
1 prk (225 g) ananasmurskaa (liemineen)
n. 70 g pekaani- tai saksanpähkinää, rouheena
1,2 dl makeutettuja kuivattuja karpaloita

Tuorejuustokuorrute
2 dl tuorejuustoa
3 rkl voita tai margariinia, huoneenlämpöistä
1/2 tl vaniljasokeria tai inkiväärin makuista brandya tai vettä
1/8 tl suolaa (voi myös jättää pois)
n. 7 dl tomusokeria

Koristeeksi: kuivattuja karpaloita tai sokeroitua appelsiininkuorta

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Sekoita yhteen kuivat aineet. Vatkaa kananmunat,sokeri, ja majoneesi keskenään. Vatkaa joukkoon brandy. Lisää kuivat aineet joukkoon vähitellen. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, ananasmurska, pähkinät ja karpalot. 

Amerikkalainen ohje kehoittaa kaatamaan seoksen 3 kakkuvuokaan ja paistamaan 175°C uunissa 30-35 minuuttia ja anna jäähtyä. Itse paistoin kakun yhdessä vuoassa, jolloin paistoaika on ainakin tunti.

Tee kuorrute. Vatkaa keskenään tuorejuusto, voi, brandy ja suola. Vatkaa joukkoon tomusokeri varovasti. Laita kuorrutetta kakun väliin ja päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

Carrot-Cranberry Cake Recipe from Betty Crocker

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.

Tässä blogissa:

Arvonta (8) Askartelu (61) Australia (72) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (12) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (8) Jamie Oliver (3) Joulu (74) Joulukalenteri 2011 (25) Joulukalenteri 2012 (23) Joulukalenteri 2013 (24) Joulukalenteri 2014 (24) Joulukalenteri 2015 (20) Juhlat (25) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (4) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (23) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (15) Koruja (2) Kranssi (5) Kurpitsa (7) Kurssilla (7) Lasteni kanssa (10) Leikkiruokaa (13) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (30) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (61) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (5) Minun Tanskani (32) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (58) Nougat (3) Nukenvaatteita (17) Nukkekoti (2) Ompeleminen (39) Origamit (2) Peitto (10) Piha (3) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (20) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (16) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (15) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (3) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Virkatut (80) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (3)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...