Tämän kakun kanssa minulla oli hieman luovia ongelmia. Olin jo syksyllä päättänyt, että tämän kakun tekisin joulun alla. Ainesosat vaikuttavat herkullisilta. Kakku olikin hyvää, mutta en meinannut saada sitä millään kypsäksi. Alkuperäinen Betty Crockerin ohje neuvoo paistamaan kakun kolmessa vuoassa ja minä laitoin taikinan yhteen isoon.
Paistoin kakkua ainakin tunnin verran ja silti se jäi sisältä raa'an oloiseksi. Kakun kypsyyttä oli vaikea testata, sillä tikkuun ei välttämättä jää taikinaa, vaikka kakku olisikin liian kosteaa/raakaa keskeltä. Seuraavalla kerralla taidan noudattaa alkuperäistä ohjetta ja paistaa kolmessa vuoassa. Kakusta tulee iso, joten siinäkin mielessä jakaminen olisi ihan kätevää.
Kakkupohja
4,2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl kanelia
1/2 tl suolaa
1/2 tl maustepippuria
3,5 dl sokeria
300g majoneesia, smetanaa tai creme fraichea
3 munaa
1 rkl inkiväärin makuista brandya tai vettä
5 dl porkkanaraastetta (noin 4 keskikokoista porkkanaa)
1 prk (225 g) ananasmurskaa (liemineen)
n. 70 g pekaani- tai saksanpähkinää, rouheena
1,2 dl makeutettuja kuivattuja karpaloita
Tuorejuustokuorrute
2 dl tuorejuustoa
3 rkl voita tai margariinia, huoneenlämpöistä
1/2 tl vaniljasokeria tai inkiväärin makuista brandya tai vettä
1/8 tl suolaa (voi myös jättää pois)
n. 7 dl tomusokeria
Koristeeksi: kuivattuja karpaloita tai sokeroitua appelsiininkuorta
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Sekoita yhteen kuivat aineet. Vatkaa kananmunat,sokeri, ja majoneesi keskenään. Vatkaa joukkoon brandy. Lisää kuivat aineet joukkoon vähitellen. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, ananasmurska, pähkinät ja karpalot.
Amerikkalainen ohje kehoittaa kaatamaan seoksen 3 kakkuvuokaan ja paistamaan 175°C uunissa 30-35 minuuttia ja anna jäähtyä. Itse paistoin kakun yhdessä vuoassa, jolloin paistoaika on ainakin tunti.
Tee kuorrute. Vatkaa keskenään tuorejuusto, voi, brandy ja suola. Vatkaa joukkoon tomusokeri varovasti. Laita kuorrutetta kakun väliin ja päälle. Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.