tiistai 29. toukokuuta 2012

Kasvisruokia karibialaisittain

Pääsin pitkästä aikaa osallistumaan Siperian Marttojen toimimintaan! Uudenmaan Marttojen opetuskeittiössä järjestettiin Kasvisruokia karibialaisittain -kurssi. Kurssin kuvaus on houkutteleva: Kasvisruokaa Karibialaisittain - Karibialaisissa ruuissa maistuvat tuulahdukset Euroopan, Afrikan ja Aasian keittiöistä sekoittuneena alkuperäisväestön perinteisiin. Ruoat ovat samalla kertaa sekä hedelmäisen raikkaita että mausteisen tuhteja.

Illan raaka-aineet odottamassa ruoanlaittajia.


Ruokakurssilla tutustuin uusiin makuihin ja ihmisiin. Karibialainen ruokakulttuuri ei ollut minulle entuudestaan tuttu enkä ole myöskään käynyt siellä päin maailmaa. Lähinnä tulee mieleen nuori Tom Cruise baarimikkona ja alkaa soimaan päässä Beach Boysien biisi: Aruba, jamaica ooo I wanna take you / To bermuda, bahama come on pretty mama / Key largo, montego baby why don’t we go.

Illan aikana valmistimme keittobanaanispisejä, pähkinä-perunakeittoa, kasvislaatikkoa, bataattimuhennosta, paahdettuja papusämpylöitä salsan kera sekä suklaista jälkiruokaa rommi-banaanien kera. Ruoat tehdään pääasiassa parettain. Minun ja minun parini vastuulle tulivat paahdetut papupatongit ja salsa.

Uusi tuttavuus minulle oli keittobanaani, joista tehtiin sipsejä. Joku kerta täytyy kokeilla näiden valmistusta itsekin, jos sattuu olemaan keittobanaaneja tarjolla käyttämissäni ruokakaupoissa. Ilmeisesti keittobanaania saa ainakin Stokkan Herkusta. Sen verran karibialaisissa tunnelmissa olin vielä tänään lähimarketissa käydessäni, että ostin sieltä Jerk-kastiketta ja täydensin myös juustokumina varastoni.

Paahdetut patongit paputahnalla & salsa.

Paputahna ja salsa, joita olin itse valmistamassa, olivat todella hyviä ja uskon, että teen niitä myös uudelleen. Oikeastaan elämästäni on puuttunut hyvän salsan ohje. Yleisesti me kurssilaiset ihmettelimme, miten paputahna maistuukin niin hyvältä, vaikka kyse ei ole sen vaikeammasta leivänpäällisestä kuin papujen soseuttaminen sauvasekoittimella. Paputahnaa voi myös maustaa meksikolaistyylisellä mausteseoksella, kuten kurssin ruokaohjemonisteessa lukee.

Tunnen ruokakursseilla aina hieman uusavuttomuutta, vaikka omassa keittiössäni viihdynkin hyvin, niin vieras keittiö ja uuden ruokalajin valmistaminen muille kurssilaisille vähän jännittää. Tuntuu hassulta kysellä uunin tai mikron käyttöohjeita kurssin vetäjältä. Mutta tämä kuitenkin aika hauska tapa laittaa edes toinen jalka pois omalta comfort zonelta. (Siperian) Marttailu on hyvä harrastus ja suosittelen myös Uudenmaan Marttojen ruokakursseja kaikille. Tai oikeastaan kaikille nopeille, sillä kurssit ovat todella suosittuja ja paikat täyttyvät hetkessä.

Suklaakookosneliöt rommi-banaanien ja jäätelön kera.

Marttamaisia nettisivuja:

Siperian Martat

Uudenmaan Martat

Niin ja jos et asu pääkaupunkiseudulla, niin ei hätää, Marttoja löytyy jokaisesta Suomen kolkasta. Lisätietoja voi etsiä vaikka täältä: Marttaliitto



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.

Tässä blogissa:

Askartelu (67) Australia (73) Decluttering (2) Decoupage (7) Disney Animator Doll (14) Entistä ehompi (2) Farkku (5) Gluteeniton (7) haasteet (18) Halloween (15) Hiuskoriste (1) Hyväntekeväisyyskäsityöt (5) In English (2) Intialainen (1) Isoäidinneliö (9) Jamie Oliver (3) Joulu (84) Joulukalenteri 2016 (22) Juhlat (26) Juomia (3) Jäätelöt ja jäädykkeet (3) Kakkuja (27) Kasvisruokaa (4) Kaulaliina/huivi (5) Kaupunkiviljely (8) Keijupuutarha (4) Keitto (1) Keitto- ja käsityökirjat (12) Kesäkurpitsa (3) Kierrätysaskartelu (25) Kierrätysompeluksia (27) Kortteja (16) Koruja (2) Kranssi (9) Kurpitsa (7) Kurssilla (10) Lasteni kanssa (12) Leikkiruokaa (14) Leipä (19) Leipäkone (5) Leivonnaiset (63) Leivonnaiset ilman uunia (8) Leluja (31) Lundby (3) Lyhty (1) Magneetti (3) Makeat leivonnaiset (23) Makeiset (21) Materiaalit kiertoon (66) Matkalla (21) Matonkude (11) Mattoja (10) Mekkoja (16) Minimaailma (18) Minun Tanskani (33) Muffinit (26) Muiden tekemät herkut (19) Munaton (2) Muovailu (3) Myskikurpitsa (3) Mökillä (7) Neulotut (60) Nougat (3) Nukenvaatteita (18) Nukkekoti (14) Ompeleminen (40) Origamit (2) Peitto (11) Piha (3) Piha & puutarha (1) Piirakka (11) Pikkuleivät (9) Pikkusuolainen (14) Pinterest (1) Pipoja (22) Poncho (1) Pussukka (7) Puuro (4) Pääruoat (25) Pääsiäinen (17) Raparperi (4) Reseptejä leffoista ja tv:stä (2) Retkellä (5) Retroruokaa (3) Ristipistoja (3) Roolivaatteet (1) Sadonkorjuu (4) Salaatit (10) Salaiset ystävät (28) Salmiakki (1) Siperian Martat (16) Sisätossuja (3) Skräppäys (4) Suklaa (21) Suolaiset piirakat (4) Superfood (4) Säilytys (1) Säilöntä (1) Tilkkuja (1) Tunnustus (4) Tyyny (4) Valokuvat (4) Vanhoista kalentereista (3) Vappu (5) Vauvajuttuja (17) Vauvanruoka (2) Verhot (1) Villa (1) Virkatut (82) Välipalat ja jälkiruoat (25) Ystävänpäivä (4)

Blogiarkisto

Tietoja minusta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...