Tämä ohje on ollut Oliviassa (helmikuu 2012). Itse päädyin suoristamaan pari mutkaa, lähinnä mausteiden suhteen. Käytin valmiiksi jauhettuja mausteita pääsääntöisesti, kun keittiön varusteisiin ei kuulu morttelia. Pitää ehkä kirjoittaa aiheesta joulupukille. Kunnollisen intialaisen maustevaraston hankkiminen on yksi minun tavoitteistani ja taas tuli hankittua jotakin uutta. Lisäksi käytin chilin ja valkosipulin sijaan chilillä maustettua tomaattimurskaa sekä valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa. 
Intialainen bataatti-kikhernepata.
Lähde: Olivia helmikuu 2012
1 bataatti
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 vihreä chiliä
2 rkl raastettua inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1 tl korianterinsiemeniä
1/2 tl mustapippuria
5 nelikkaa
1/2 tl kanelia
2 rkl öljyä
500g tomaattimurskaa
4 dl kasvislientä
1 prk kikherneitä
1 tl suolaa
1 bataatti
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 vihreä chiliä
2 rkl raastettua inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1 tl korianterinsiemeniä
1/2 tl mustapippuria
5 nelikkaa
1/2 tl kanelia
2 rkl öljyä
500g tomaattimurskaa
4 dl kasvislientä
1 prk kikherneitä
1 tl suolaa
Kuori bataatti ja paloittele se parin sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna 
myös sipulit. Halkaise chili, poista siemenet, siemenkodat, kalvot ja 
hienonna. Jauha kurkuma, korianterinsiement, juustokumina, mustapippuri, neilikka ja kaneli huhmareessa. 
Kuumenna
 öljy kattilassa, lisää mausteet ja paista miedolla 
lämmöllä pari minuuttia. Lisää sipulit ja kuullota, lisää tarvittaessa öljyä, niin sipulisilppu ei tartu pohjaan kiinni. Lisää seuraavaksi bataattikuutiot,chili sekä 
inkivääri ja paista hetki. Lisää lopuksi tomaattimurska, kasvisliemi 
sekä kikherneet. Mausta suolalla. Laita kansi päälle päälle ja anna 
hautua puolisen tuntia.
 
Tarjoa esimerkiksi riisin tai couscousin kera.
 

 
 

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.