Kävin kesäkuun alussa Uudenmaan Marttojen kalankäsittelykurssilla. Meillä on perheessä pieni innokas kalamies, joka saa saalista melko hyvin kesämökillä ollessamme. Olen hyvin rajoittunut kalan valmistuksen suhteen, joten kurssi oli kyllä hyvä insipiraation lähde. Onhan se hienoa, että on mahdollista syödä oman lapsensa kalastamaa ahventa tai haukea!
Kurssilla opeteltiin fileointia ja valmistettiin monta lajia kalaruokia. Minä pääsin jonkinlaiseen käsitykseen siitä, miten kalasta saa ruodot pois. En ole uusia taitojani päässyt testaamaan kurssin jälkeen, sillä perheen kalamies perkaa oman saaliinsa. Kala on valmistettu savustamalla, joten ei ole ollut tarvetta esivalmistella kalaa fileeksi asti. Tämä sopii kyllä minulle oikein hyvin.
Kalan käsittelu vaati pientä keititövarustelun päivitystä. Olen ostanut kalasakset, jonka avulla lapseni saavat kalat perattua. Mikäli innostun jossain vaiheessa fileoinnista, niin minun pitäisi hankkia siihen tarkoitettu kunnollinen veitsi sekä kalapiikki. Kalan valmistuksessa on haastellista se, että ei tiedä milloin Ahti suo antejaan. Kovin paljoa etukäteen ei voi suunnitella kalaisia ruokalajeja.
Ja vinkkinä vielä, mikäli kaipaat marttamaista tekemistä tulevalle syyskaudelle:
Uudenmaan Marttojen tulevat ruokakurssit löydät täältä.
Siperian Marttojen tulevat tapahtumat päivitetään tänne.
Kurssilla opeteltiin fileointia ja valmistettiin monta lajia kalaruokia. Minä pääsin jonkinlaiseen käsitykseen siitä, miten kalasta saa ruodot pois. En ole uusia taitojani päässyt testaamaan kurssin jälkeen, sillä perheen kalamies perkaa oman saaliinsa. Kala on valmistettu savustamalla, joten ei ole ollut tarvetta esivalmistella kalaa fileeksi asti. Tämä sopii kyllä minulle oikein hyvin.
Kalan käsittelu vaati pientä keititövarustelun päivitystä. Olen ostanut kalasakset, jonka avulla lapseni saavat kalat perattua. Mikäli innostun jossain vaiheessa fileoinnista, niin minun pitäisi hankkia siihen tarkoitettu kunnollinen veitsi sekä kalapiikki. Kalan valmistuksessa on haastellista se, että ei tiedä milloin Ahti suo antejaan. Kovin paljoa etukäteen ei voi suunnitella kalaisia ruokalajeja.
Ja vinkkinä vielä, mikäli kaipaat marttamaista tekemistä tulevalle syyskaudelle:
Uudenmaan Marttojen tulevat ruokakurssit löydät täältä.
Siperian Marttojen tulevat tapahtumat päivitetään tänne.
Ahven ennen ja jälkeen fileoinnin. |
Lahnahan se siinä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.