Vuosi sitten valmistin jouluaterian 15 000 kilometrin päässä Suomesta. Sydneystä sai yllättävän hyvin skandinaavista joulutunnelmaa haettua Ikeasta, Eesti Majalta sekä Nordic Fusionista ihan kotikulmilta Manlystä. Kaamoksen simulointia en edes kaivannut.
Suomalaisten keskustelupalstoilla viestiteltiin siitä, miten saisi harmaasuolatun valmistettua itse. Meidän perheelle taas perinteiden kunnioittaminen ei ollut tärkeää, sillä tiesimme, että vietämme vain yhden Aussi-joulun. En halunnut edes (teko)joulukuusta vaan (teko)joulupalmun. Tänä vuonna pitäisi löytää tilaa molemmille.
Sinänsä joulumme ei ollut aussimainen, sillä me emme grillanneet katkarapuja ja muita mereneläviä. Paistoin pienen kalkkunan, johon Woolworthsin väki oli ystävällisesti laittanut täytteenkin (stuffing) sisään. Jälkiruokaksi oli tietenkin pavlovaa. Bundabergin Brewed Drink Spiced Ginger Beer oli mukava joulujuoma. Ehkäpä sitä tavallista versiota saisi Suomestakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.