Soodataikinan teko on pyörinyt mielessä viime kesästä asti, sillä kesämökin ruokakaapissa on pyörinyt muutaman vuoden iso pakkaus soodaa, jonka parhaat päivät ovat jo menneet. Lisäksi tein kotona maustekaapin inventaariota ja totesin, että minulta löytyy jouluisia mausteita kaikista niistä maista ostettuna, joissa olen viime vuosina asunut. Jäljelle jääneistä aineksista keittää vielä muutamat glögit tai chait, vaikka neilikkaa, kanelia, tähtianista ja kardemummaa kului näitä koristeita tehdessä.
Keittelin soodataikinan ohjeiden mukaan (esim. Ruususuu_ja_huvikumpu -blogista), annoin jäähtyä ja kaulitsin noin sentin paksuiseksi. Tein piparimuotilla kukkia ja sydämiä. Sitten pistelin taikinaan kokonaisia mausteita ja paistoin uunissa 70 asteessa reilun tunnin verran. Jätin koristeet vielä jälkilämpöön paistumaan. Koristeet vaativat vielä hetken ilmakuivausta pystyasennossa, niin pohjapuolikin kovettui lopullisesti.
Rakastan jouluisten mausteiden tuoksua, näistä koristeista tuli ihania!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.