Esikoisen nimipäiväkutsujen tarjoilut tulivat koekeittiöstäni, innostuin kokeilemaan kaikenlaista uutta. Ensimmäisenä esittelen kesäkurpitsapiirakan. Jääkaapissa oli vielä kilon verran kesäkurpitsaa, jota varten löytyi gluteenittoman piirakan ohje.
Olen hieman epäluuloinen gluteenittomia leivonnaisia kohtaan, mutta tämä piirakka oli todella hyvää! Perunapohjainen piirakkataikina toimi hyvin. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin raejuustoa, minä laitoin sen sijaan paketillisen Viherpippuri Koskenlaskijaa.
Kesäkurpitsapiirakka on kuvassa etualalla. |
150 g keitettyä perunaa
150 g margariinia
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl vettä
0,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
250 g kesäkurpitsaa
3 rkl öljyä
1 pkt Viherpippuri Koskenlaskijaa100 g kermajuustoa raasteena
Muussaa peruna ja huoneenlämpöinen margariini. Lisää jauhoseos ja vesi. Painele taikina voideltuun vuokaan ja sen reunoille. Paloittele kesäkurpitsa ja hauduta sitä muutama minuutti öljyssä. Lisää Koskenlaskija juusto. Kaada täyte pohjalle ja paista piirasta 225-250 asteessa ensin noin 10 minuuttia. Lisää juustoraaste pinnalle ja paista vielä 175-200 asteessa noin 10-20 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.