Nyt pitää leipoa kuin viimeistä päivää, sillä kohta vaihtuu taas maisema. On satanut suurimman osan päivästä kaatamalla ja leipäkin on lopussa. Yritän taas käyttää jääkaapin ainekset pois mahdollisimman tarkkaan. Kuinka sattuikin, että vihanneslaatikossa on kolmisen kiloa porkkanoita?
Porkkanasämpylät
5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa tai
1 pss kuivahiivaa
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
4 rkl öljyä
4 dl kaurahiutaleita tai aamupuuron loppu
4 kpl porkkanoita raastettuna
11−12 dl sämpyläjauhoja
voiteluun maitoa tai kananmunaa
Liota hiiva lämpimään veteen tai maitoon. Lisää suola, sokeri, kaurahiutaleet tai puuro sekä öljy. Sekoita joukkoon porkkanaraaste. Alusta taikina jauhoilla sopivan pehmeäksi ja anna taikinan kohota rauhassa.
Leivo taikinasta sämpylöitä ja kohota ne pellillä. Voitele sämpylät maidolla tai kanamunalla. Paista sämpylöitä uunissa noin 20 minuuttia 225 asteessa.
Ohje löytyi Hei me leivotaan -ohjelman sivuilta, jossa ovat mukana myös Martat!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.