Niinam kehui tätä kakkua blogissaan, joten päätin kokeilla. Ohje on tuossa alla, vaikka itse muuntelin sitä hieman pakon edessä. Käytin appelsiininkuorta sitruunankuoren sijaan ja saksanpähkinät vaihdoin hasselpähkinärouheeseen. Taas kerran tuli toimittua sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Ruohonjuuresta ostamani jauhettu appelsiinikuori on kätevä lisä maustekaapissani. Tein kakkuun vielä kuorrutuksen, jonka ohje on Leivonnaisia herkkusuille -kirjasta.
4 dl sokeria
250 g margariinia
2,5 dl kreikkalaista jogurttia (rasvaa 10%)
4 dl jauhoja
5 kananmunaa
2 tl raastettua sitruunankuorta
2-3 tl leivinjauhetta
karkeaksi rouhittuja saksanpähkinöitä
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti, sitruunankuori ja sulatettu margariini. Lisää jauhot + leivinjauhe. Nostele pähkinät joukkoon viimeiseksi. Paista kakkua voidellussa vuuassa 175C n. tunnin ajan tai kunnes kakku on kypsä.
Kuorrutus:
5 dl tomusokeria
50 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
125 g tuorejuustoa kylmänä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.