10 kiloa mansikoita, hellepäivä, parit vieraat ja huonouninen esikoinen. Sellaisella yhdistelmällä mansikoiden perkaaminen ja pakastaminen tapahtuu myöhään yöllä. Silloin muistaa, että mansikat olisi kannattanut laittaa jääkaappiin. Ja tämä päivityskin on julkaistu noin viikon jälkikäteen.
Osa mansikoista olivat jo mehustuneet enkä halunnut enää pakastaa niitä. Minun olisi tehnyt mieli valmistaa mansikkamehua, mutta minulla ei ollut kuin yksi pussi vanhentunutta viinihappoa eikä yhtään lasipulloa valmiin mehun pullottamista varten.
Kärsineistä mansikoista syntyi mansikkahilloa Kotilieden ohjeella. Hillosta tuli melko löysää, sellaista kuin mitä mummini mansikkahillo aina oli. Käytin hilloa mansikkavispipuuron valmistamiseen.
Mansikkavispipuuro
1 l vettä
1,5 dl NalleManna tummia, runsaskuituisia -mannasuurimoita
n. 4 dl mansikkahilloa
ripaus suolaa
P.S. Elokuu, miten voi olla jo elokuu?
Osa mansikoista olivat jo mehustuneet enkä halunnut enää pakastaa niitä. Minun olisi tehnyt mieli valmistaa mansikkamehua, mutta minulla ei ollut kuin yksi pussi vanhentunutta viinihappoa eikä yhtään lasipulloa valmiin mehun pullottamista varten.
Kärsineistä mansikoista syntyi mansikkahilloa Kotilieden ohjeella. Hillosta tuli melko löysää, sellaista kuin mitä mummini mansikkahillo aina oli. Käytin hilloa mansikkavispipuuron valmistamiseen.
Mansikkavispipuuro
1 l vettä
1,5 dl NalleManna tummia, runsaskuituisia -mannasuurimoita
n. 4 dl mansikkahilloa
ripaus suolaa
P.S. Elokuu, miten voi olla jo elokuu?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.