Loppukesän kunniaksi halusin tehdä vielä käyttää raparperia. Nyt on se vaihe vuodesta, että jos kuuntelisin Radio Novaa, siellä todennäköisesti soitettaisiin Mamban "Vielä on kesää jäljellä" -biisiä. Se kappale muistuttaa lähinnä siitä, että oikeastaan kesää ei ole enää jäljellä.
Mieleni teki yhdistää raparperia ja seljankukkamehua. Seljankukkamehua pitää ostaa aina Ikean reissuilla. Äitini oppien mukaan, lisäsin vielä valmiiseen kiisselin desin verran pakastemansikoita. En vieläkään saa kiisselistä täydellisen paksuista, yleensä se liian keittomaiseksi, kuten tälläkin kertaa.
Raparperi-seljankukkakiisseli
3 dl seljankukkatäysmehua
7 dl vettä
500 g raparperinpalasia
0,5 dl sokeria
6 rkl perunajauhoja
1,5 dl kylmää vettä
Tarjoiluun vaniljavaahtoa
Keitä kuorittuja raparperipaloja sokerilla maustetussa mehussa, kunnes ne hajoavat.
Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Nosta kattila liedeltä ja lisää suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Laita kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin kiehahtaa.
Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Nosta kattila liedeltä ja lisää suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Laita kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin kiehahtaa.
Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle sokeria. Jäähdytä. Tarjoa vaniljavaahdon kera.
Kiisselin ohje löytyi Apu-lehden verkkosivuilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olen iloinen jokaisesta saamastani kommentista.